“Als medewerker ben je hier ook in goede handen”

09 juni 2022

Jeroen van den Bosch begon in juni 2020 bij Maastro als business controller. Midden in de coronatijd dus. Net als veel collega’s in de bedrijfsvoering deed hij z’n werk lange tijd grotendeels van huis uit. Ondanks de fysieke afstand ontwikkelde hij zich in korte tijd tot een zeer gewaardeerde business partner die altijd klaar staat voor z’n collega’s en ook buiten z’n team actief de samenwerking opzoekt en verbindingen legt. En dat hij naast z’n hoofdtaken ook nog weet hoe je handig gebruik kan maken van subsidiepotjes, is helemaal mooi meegenomen.

LR Jeroen O7 B2878

Jeroen: "Als business controller wil je niet thuis werken. Je wil die business in”.

Ruimte voor humor

Als business controller denkt Jeroen met veel collega’s mee over de financiële consequenties van beleidsplannen en bepaalde nieuwe ontwikkelingen. Elk vraagstuk wordt snel ontrafeld tot de kern, waarna hij op een positieve manier meedenkt over oplossingen. Sterk op de inhoud, maar ook met oog voor de mens en met ruimte voor de nodige humor. En dat wordt zeer gewaardeerd door zijn collega’s. In de nominaties lezen we: “Jeroen zoekt en vindt de aanraking met de business en kan met meer brillen kijken dan alleen een financiële.”

Dicht bij collega’s

Jeroen zelf vindt dat de normaalste zaak van de wereld: “Ik werk nu eenmaal graag samen met anderen. Dat vind ik het leukste deel van mijn vak. Het liefst doe ik dat op kantoor. Dicht bij de mensen die ik ondersteun. Dat dit in mijn inwerktijd niet kon, was natuurlijk wel een handicap. Als business controller wil je die business in. Zo leer je de organisatie het snelst kennen. En zie je het beste waar eventuele risico’s zitten die je als controller goed in de gaten moet houden. Maar als ik
het zo hoor, is dat vanuit huis blijkbaar ook wel aardig gelukt.”

Subsidie praktijkleren

In de nominaties wordt Jeroen ook geroemd om een subsidie die hij samen met de collega’s van HR & Academy wist binnen te halen. “Dat is natuurlijk maar een klein onderdeel van mijn werk, maar ik vind dat wel leuk om te doen. De overheid heeft allerlei subsidiepotjes waar je aanspraak op kunt maken. Je moet alleen even de weg weten naar de juiste potjes. Zo kwamen we een nieuwe opleidingsgerelateerde subsidie tegen. Er zijn ideeën om met dit extra geld de vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Dat is dan een leuk extraatje waar medewerkers profijt van hebben.”

Trotse zoontjes

“Ik had geen idee dat ik genomineerd was voor deze award. Dat hoorde ik pas toen Enno Soeren belde om te vertellen dat ik “m gewonnen had. Ik had zijn telefoontje bijna gemist, want het was mijn papadag en ik zat nietsvermoedend met mijn zoontjes van zes en twee te spelen. De jongste snapte er natuurlijk nog niet veel van, maar de oudste was heel trots dat ik een prijs had gewonnen. Hoe belangrijk die prijs binnen Maastro is, ontdekte ik pas toen ik bij de uitreikingen naast Rinus Wanders zat, die “m kreeg na een zeer indrukwekkende loopbaan van meer dan 35 jaar. Dat maakt het extra bijzonder om al na anderhalf jaar zo’n vorm van waardering te krijgen.”

Hand in hand

“De award zelf staat in de kamer. Het is een mooi beeldje van twee mensen – hand in hand – als symbool voor het feit dat je bij Maastro in goede handen
bent. Intussen weet ik dat dat niet alleen voor patiënten geldt. Als medewerker ben je hier ook in goede handen. Het is een fijne plek om te werken. En nu ik weer meer op kantoor ben, wordt het alleen nog maar beter.” Een collega “Jeroen maakt van een olifant weer een mug”.