Internationale Dag van de Ouderen

Vandaag is het de Internationale Dag van de Ouderen. Hoewel MAASTRO clinic zich niet specifiek richt op ouderen, is er wel speciale aandacht voor de oudere patiëntengroep. In de kliniek wordt bij de behandelkeuze zoveel mogelijk rekening gehouden met de specifieke wensen van de patiënt op het gebied van kwaliteit van leven en overlevingskansen.
Ook op het gebied van wetenschappelijk onderzoek is er steeds meer aandacht voor ouderen. Zo is er in het najaar van 2016 een grote studie van start gegaan naar de optimale behandeling bij oudere longkankerpatiënten. In deze studie wordt ook onderzocht hoe bepaalde vragenlijsten en tests de arts kunnen ondersteunen bij het inschatten van de fitheid van een oudere kankerpatiënt.
Het onderzoek is een samenwerking tussen MAASTRO clinic, Maastricht UMC+ en VieCuri Medisch Centrum. Op de foto staan twee van de drie hoofdonderzoekers afgebeeld, prof. dr. Anne-Marie Dingemans en dr. Judith van Loon. Meer informatie over deze studie is te vinden op www.eldapt.org.