KWF SamenLoopvoorHoop subsidie voor virtuele behandeltour bij Maastro

KWF SamenLoopvoorHoop subsidie voor virtuele behandeltour 

Recent heeft KWF Kankerbestrijding 25.000 euro toegekend aan bestralingskliniek Maastro in Maastricht. Met dit bedrag wordt begin volgend jaar het Project Virtual ‘Reality brillEN teGen AnGst En onzekerheid’ (oftewel Project ENGAGE) geïmplementeerd bij Maastro.

360° Virtual Reality behandelingstour

Middels een 3D-bril krijgt een patiënt de mogelijkheid alvorens zijn behandeling een 360° Virtual Reality behandelingstour te ervaren in de kliniek in Maastricht. Initiatiefneemster en projectleidster, Cheryl Roumen is enorm verheugd met deze steun. “Met deze belangrijke subsidie zijn we in staat patiënten het kijkje achter de schermen te geven waarin ze kennis maken met de omgeving en de apparatuur hetgeen ervoor zorgt dat mogelijke angstdrempels voor een eerste behandeling worden weggenomen.” Maastro staat bekend om haar innovatieve karakter en laat met dit initiatief zien hoe ze de beste zorg voor de patiënt voorafgaand aan de behandeling ook kan bewerkstelligen.

Project ENGAGE

Angst en onzekerheid voorafgaand aan de behandeling zoveel mogelijk wegnemen

Alvast zien, horen, en dus weten wat de patiënt te wachten staat voorafgaand zijn behandeling. Dit kan bij Maastro op korte termijn. Patiënten kunnen voorafgaand aan hun behandeling een kijkje achter de schermen nemen middels het opzetten van een 3D bril. Deze 360° Virtual Reality tour laat een patiënt ervaren hoe een behandeling in zijn werk gaat waardoor kan hij zich gedegen kan voorbereiden op zijn eigen behandeling. Maastro ontzorgt hiermee de patiënt omdat hij met meer kennis van en minder stress over zijn behandeling het traject kan starten. Project ENGAGE is gepland om in het eerste kwartaal van 2021 van start te laten gaan.

Foto: Cheryl Roumen

Over KWF SamenloopvoorHoop

KWF Samenloop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een Samenloop een evenement dat niemand onberoerd laat. Naar verwachting wordt in juni 2022 weer een SamenLoopvoorHoop in Sittard-Geleen georganiseerd.