Met MijnMaastro altijd op de hoogte! Vanaf nu online

Onlangs heeft Maastro het patiëntenportaal, ‘MijnMaastro’ gelanceerd. Via deze beveiligde website krijgt de patiënt online inzage in zijn medische gegevens. Alle patiënten die bij Maastro in behandeling zijn, krijgen toegang tot ‘MijnMaastro’. Wij vinden het belangrijk dat de patiënt het zorgproces begrijpt en weet welke invloed hijzelf kan uitoefenen. Met de introductie van dit portaal verschaffen wij de patiënt inzicht in zijn afspraak gegevens en behoudt hij zelf de regie over zijn zorgproces.

De informatie die momenteel beschikbaar is, bestaat uit de patiënt zijn persoonlijke gegevens, lopende afspraken, en medische gegevens zoals het medicatie overzicht. Vervolgens wordt MijnMaastro steeds verder gevuld met informatie over documenten, zoals de brieven naar de huisarts en het ziekenhuis.

Gebruiksvriendelijk omgeving

Project manager Maastro, Marlies Jager-Knops: “Erg verheugd zijn wij met deze mooie mijlpaal waaraan de afgelopen maanden hard is gewerkt. Zo’n 10 tot 15% van de huidige patiënten hebben sinds de live-gang een kijkje genomen in het portaal en zijn positief gestemd over de gebruiksvriendelijke omgeving. Zij geven aan dat de getoonde informatie overzichtelijk en makkelijk opvraagbaar is.”

Innovatieve zorgomgeving

Met de introductie van het patiënten portaal loopt Maastro in lijn met de Nederlandse ziekenhuizen en Nederlandse wet-en regelgeving 2020 die ervoor zorgt dat zorginstellingen een digitaal patiënten portaal kunnen bieden. Maastro staat voor een innovatieve zorgomgeving en blijft continu in ontwikkeling om het beste voor de patiënt te leveren. Erg tevreden is Maastro over de samenwerking met de partners Open Line en Parsek die het portaal ontwikkeld hebben en beheren voor Maastro. Wij nodigen u uit om zelf eens een kijkje te nemen.

Praktische informatie voor de patiënt

Hoe kan ik inloggen?

Als u zich op onze website bevindt, klik op MijnMaastro in de balk bovenin, of ga rechtstreeks naar www.maastro.nl/mijnmaastro. Op de pagina die dan verschijnt logt u in via “Inloggen met uw DigiD”.

 Welke gegevens zijn zichtbaar?

De gegevens die de patiënt kan inzien in zijn portaal zijn allemaal onderdeel van de Basisgegevensset Zorg (BgZ). In deze versie van het patiëntenportaal kan de patiënt nog geen andere gegevens inzien. Daarnaast kan de patiënt ook geen gegevens aanvullen of wijzigen. Wijzigingen en aanvullingen worden elke nacht ververst op het portaal.

Welke patiënten kunnen inloggen?

Alle patiënten die daadwerkelijk in behandeling zijn bij Maastro kunnen inloggen. Dit betekent dat de patiënt de dag ná de intake de gegevens in het portaal kan inzien. Patiënten die in het verleden in behandeling zijn geweest bij Maastro kunnen ook inloggen. Deze dienen dit voor nu nog even aan te vragen via een mail aan info@maastro.nl.

Waar kan de patiënt terecht met vragen?

Tot en met het einde van maart staat in de centrale hal in Maastricht een infobalie die tijdens kantoortijden bemand is. Hier kan de patiënt terecht met vragen en/of opmerkingen. Daarnaast kan de patiënt bellen via het reguliere telefoonnummer van Maastro, via T 088 44 55 600, of een mail sturen naar info@maastro.nl.