Rookvrij Maastro

Helpt u ook mee aan een rookvrije zorg?

Het Dr. Tansgebouw, waarin Maastro is gehuisvest, is rookvrij. Met ingang van 15 juli 2020 is het gehele ziekenhuisterrein volledig rookvrij. Dit betekent dat er in en om het ziekenhuisterrein niet meer gerookt mag worden. Een rookvrij Maastro is onderdeel van de campagne Rookvrije Zorg in samenwerking met MUMC+ . De campagne zich richt op een niet-roken-norm op het gehele ziekenhuisterrein en in gebouwen van zorginstellingen voor medewerkers, patiënten, cliënten en bezoekers.

Waarom Maastro rookvrij?

Rookvrij opgroeien willen wij vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving. In elke fase van het opgroeien willen we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat ze opgroeien als een generatie die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Stoppen met roken heeft niet alleen grote gezondheidsvoordelen, maar voor u als patiënt ook een positief effect op de behandeling. Tot slot helpt het in het op laten groeien van een nieuwe rookvrije generatie.

Plattegrond rookvrije zone

 

Een rookvrij Maastro betekent

  • Niet roken op de terreinen van Maastro inclusief de parkeerterreinen
  • Niet roken in een gebouw of aan de ingangen van een gebouw
  • Niet roken aan (delen van) de openbare weg
  • Niet roken door medewerkers, patiënten, begeleiders, bezoekers, taxichauffeurs, toegelatenen en vrijwilligers
  • Ook geen gebruik van e-sigaret / iQos / Heets
  • Niet faciliteren van roken, dus geen gedoogzones of rookabri’s.

Rookvrije Generatie

Het doel daarvan is dat kinderen in elke fase van het opgroeien worden beschermd tegen (mee)roken en de verleiding om te beginnen met roken. In lijn met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen sluit Maastro aan bij het Nationaal Preventieakkoord waarin is vastgelegd dat in 2025 de gehele zorg rookvrij is en daarmee de maatschappelijke beweging Rookvrije Generatie ondersteunt.

Meer info over Rookvrije zorg

Voor meer informatie, verwijzen wij u graag naar de website van MUMC.