Tijdens coronacrisis promoveren via videoconferencing

Tijdens coronacrisis promoveren via videoconferencing

Geetha Mahadevaiah, onze eerste externe promovendus uit India promoveert met de thesis: “Machine learning & semantic web technologies for cancer care”. 

Wegens de coronacrisis was het nodig om het moment van promoveren te laten plaatsvinden via videoconferencing. Zeer bijzonder om te zien dat met de inzet van de moderne middelen de relevante personen aanwezig konden zijn bij deze speciale aangelegenheid.

Donderdag jongstleden was het zo ver. Geetha Mahadevaiah, op dat moment in India, promoveert via videoconferencing. Tijdens dit gesprek waren 7 hoogleraren aanwezig, waaronder prof. Andre Dekker, Prof. Dirk De Ruysscher en Dr Rianne Fijten van Maastro. Geetha deed het werk aan haar proefschrift in de periode 2014-2020 als externe kandidaat in combinatie met een baan bij de medische industrie.

Technologie – toegevoegde waarde voor kankerpatiënten

Geetha heeft nieuwe technologie ontwikkeld om, met behoud van de privacy van patiënten, data van kankerpatiënten te analyseren van kankercentra vanuit heel de wereld. Door meer data te kunnen gebruiken, wordt het mogelijk steeds betere voorspellingen te doen wat de verwachte uitkomsten zijn van een behandeling. Hierdoor kunnen patiënten dus betere keuzes maken.

Geetha is tevens Hoofd van de Research Afdeling van Philips in India. Door de samenwerking met Philips is de kans groter dat deze technologieën daadwerkelijk op de markt en dus breed beschikbaar komen.