Vergoeding overnachting gedurende protonentherapiebehandeling

Voor uw protonenbehandeling reist u meestal vier tot vijf dagen per week, meerdere weken achter elkaar, naar Maastro. U kan ervoor kiezen heen en weer te reizen of een verblijf in de buurt van Maastro. Het heen en weer reizen wordt vergoed door uw zorgverzekering. Sinds kort behoort een overnachting in de buurt van Maastro ook tot de opties voor vergoeding.

Hoe werkt het

Voorafgaand aan uw behandeling dient u een aanvraag in bij uw zorgverzekeraar om uw overnachtingen te vergoeden in plaats van de gemaakte vervoerskosten.

Indien u drie of meer dagen aaneengesloten naar Maastro reist voor een behandeling dan vergoedt de basisverzekering het overnachten in plaats van de vervoerskosten. De basisverzekering vergoedt een maximum per betaalde overnachting in de buurt van Maastro. Meestal betaalt u ook een eigen bijdrage voor eigen ziekenvervoer of overnachting (afhankelijk van hoe u verzekerd bent) en geldt er ook het eigen risico. Daarnaast vergoedt de zorgverzekeraar uw vervoer naar Maastro op de eerste dag van uw behandeling en tevens uw vervoerskosten op de laatste behandeldag naar huis.

Advies omtrent vinden verblijf

Besluit u om tijdens de bestraling in de buurt van Maastro te verblijven? Dan kunnen wij u adviseren bij het vinden van een verblijf. Het verblijf in de buurt van het Protonentherapiecentrum boekt u zelf en betaalt u vooruit. Overleg voorafgaand aan de behandeling altijd met uw zorgverzekeraar welke vergoedingsmogelijkheden er voor u gelden.

Meer informatie en/of vragen, contact het Maatschappelijk Werk. Wij staan u graag persoonlijk te woord.