6 april 2019: Doe- en Beleefdag Maastro en MUMC+

Maastro en MUMC+ openen hun deuren voor het publiek op zaterdag 6 april 2019 tussen 11.00 en 17.00 uur. Dé gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen!

Ook kunt u Ad, een échte longkankerpatiënt volgen in zijn weg door het ziekenhuis en Maastro. Dat kan met een speciale app: de Doe- en Beleefdag app. Hiermee volgt u het verhaal van onze longkankerpatiënt Ad. Omstreeks 1 april kunt u deze app downloaden  op uw smartphone. Met behulp van deze app kunt u tijdens de Doe- en Beleefdag ook enkele patiënten volgen met andere aandoeningen.

Kijkje achter de schermen

Op 6 april kunt u tijdens een rondleiding bij Maastro meer te weten komen hoe een behandeling met bestraling (radiotherapie) eruit ziet. Ook over de nieuwste vorm van bestraling, protonentherapie. Een uniek kijkje dus in onze gloednieuwe protonenfaciliteit. Daarnaast zal onder andere een radiotherapeut-oncoloog er zijn om, onder het genot van een kopje koffie, uw algemene vragen over protonentherapie te beantwoorden.

Wetenschappelijk onderzoek

Ook doet Maastro wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Tijdens de Doe- en Beleefdag zijn er daarom ook onderzoekers van verschillende onderzoekdivisies: op een laagdrempelige en enthousiaste manier vertellen zij over ons wetenschappelijk onderzoek. De divisie ‘fysica onderzoek’ neemt hiervoor o.a. haar robot RAMBO mee en de divisie ‘Knowledge Engineering’ laat u o.a. kennismaken met beslishulpen voor behandeling van diverse kankersoorten.

Opleidingen

Misschien interesse om een stralend beroep uit te oefenen? Of meer informatie over geschikte vooropleidingen? Onze HBO-studenten Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) zijn aanwezig om deze vragen (en natuurlijk meer) te beantwoorden.

Virtual Reality

En met Virtual Reality brillen laten we u van dichtbij ervaren hoe een bestraling in z’n werk gaat. Op intekenschermen die normaal gebruikt worden om het bestralingsgebied in te tekenen, kunnen kinderen spelenderwijs oefenen. En test hoe schoon uw handen zijn op ons handhygiëne apparaat!

Kortom, van alles te doen en te beleven!

We nodigen u allen van harte uit en zien u graag op zaterdag 6 april!