Internationale Dag van de Patiëntveiligheid

Internationale Dag van de Patiëntveiligheid

Vandaag is volgens de World Health Organizaion de ”Internationale Dag van de Patiëntveiligheid”.

De overall doelstellingen van de Werelddag voor patiëntveiligheid zijn het vergroten van het wereldwijde begrip van patiëntveiligheid, het vergroten van de publieke betrokkenheid bij de veiligheid van de gezondheidszorg en het promoten van wereldwijde acties om de patiëntveiligheid te verbeteren en het letsel voor de patiënt te verminderen.

Maastro besteedt ook aandacht aan de internationale dag van Patiëntveiligheid. Door een aantal van Maastro’s sterrolhouders Veiligheid is een vlog voor medewerkers gemaakt over de processtop procedure, met als centraal thema “better safe than sorry”.

Daarnaast zijn er op de website van de ESTRO verschillende webinars gepost door diverse experts met betrekking tot patiënt- en/of medewerkersveiligheid. Petra Reijnders-Thijssen (Manager Kwaliteit en Veiligheid bij Maastro) en Jesse Clarijs-de Jong, (Senior Medische Beeldvorming en Bestralingsdeskundige van HollandPTC) beide leden van het expertteam van PRISMA-RT, hebben een webinar voor deze speciale serie opgenomen. Dit webinar is met toegang tot ESTRO te bekijken, via deze link.

Meer info over Internationale Dag van de Patiëntveiligheid via de Estro website.