Landelijke campagne Stoptober

Stoptober is een landelijke campagne die rokers motiveert 28 dagen niet te roken en hen daarbij te ondersteunen. Het is een bewezen effectieve stopmethode. Duizenden professionals slaan de handen ineen om Stoptober tot een succes te maken. Ook Maastro draagt haar steentje bij. Stoptober sluit geheel aan bij de introductie van de Rookvrije Zorg. Sinds 15 juli 2020 is namelijk het gehele ziekenhuisterrein al volledig rookvrij.

Maastro stimuleert niet alleen haar medewerkers maar ondersteunt ook patiënten om te stoppen met roken. We doen dit door het bespreekbaar te maken en patiënten te informeren over de positieve effecten en geven adviezen. Vooral patiënten die een verhoogd risico vormen voor mensen die extra kwetsbaar zijn voor blootstelling aan tabaksrook wijzen we op de diverse hulpmiddelen zoals de Stoptober-app. Deze is vanaf 28 september te downloaden; https://stoptober.nl/de-app/. Maastro informeert de patiënt verder middels flyers in de wachtruimte.

De campagne wordt dit jaar voor de zevende keer in Nederland gehouden. In Engeland is Stoptober al langer een groot succes.

Breed initiatief 

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (voorheen Alliantie Nederland Rookvrij).

Meer info