Personal Health Train genomineerd voor Computable Awards 2020

Nominatie Computable Awards  2020

Maastro is met de Personal Health Train genomineerd voor de prestigieuze Computable Awards 2020 en behoort tot de laatste 5 kandidaten in de categorie Zorgproject. Samen met toonaangevende partners in de zorg bouwen we aan een privacy vriendelijk en duurzaam informatiestelsel voor het opslaan en uitwisselen van persoonlijke gezondheidsgegevens van alle 17 miljoen Nederlanders.

Stem op ons!

Met de Personal Health Train blijven persoonlijke gezondheidsgegevens veilig bij de oorspronkelijke bron. Geef dataveiligheid voorrang en geef ons uw stem bij de Computable Awards. Stemmen kan tot en met zondag 1 november. Op 24 november worden de winnaars winnaars bekend. Breng uw stem uit via deze link. Door te stemmen krijgt de Personal Health Train de gewenste aandacht om binnen het zorgveld te landen.

Personal Health Train binnen Maastro

De Personal Health Train (PHT) is een benadering waarbij we kunnen leren van elkaars medische gegevens zonder dat die gegevens het ziekenhuis verlaten. Daarmee beschermen we optimaal de privacy van patiënten maar kunnen toch zoveel mogelijk gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Bij Maastro werken we al ruim 10 jaar aan de Personal Health Train in vele wetenschappelijke projecten waar we gegevens van radiotherapie-instellingen van heel de wereld en kunstmatige intelligentie gebruiken om te kunnen voorspellen hoe een patiënt gaat reageren op een behandeling. We gebruiken die informatie vervolgens om samen met de patiënt de behandeling te kiezen die het beste bij hem of haar past.

Bekijk hier het filmpje over Personal Health Train.