Spinningmarathon voor protonenonderzoek. Meedoen is makkelijk!

Op 26 november houden we in Maastro een spinningmarathon! Dan gaan we de uitdaging aan om gedurende 9 uur aaneengesloten te spinnen; de medewerkers van Maastro samen met medewerkers van leveranciers en andere bedrijven. Dit doen we niet zomaar. Doel is om sponsorgelden op te halen voor ons wetenschappelijk onderzoek naar protonentherapie. Deze innovatieve radiotherapie kan met name voor de meer complexe kankersoorten een oplossing bieden, zoals hoofd-halskanker, borstkanker, longkanker, hersentumoren, etc.

Kwaliteit van leven

Voordeel aan doneren aan onderzoek bij Maastro is dat het heel goed mogelijk is dat iemand uit de familie- en vriendenkring hiervan profijt heeft. Een mooie gedachte. Protonentherapie is de nieuwe radiotherapeutische behandeling die vanaf februari beschikbaar is in Maastricht. Doordat bij deze therapie de straling stopt in de tumor, is de kans op bijwerkingen aanzienlijk minder. Toch benadrukt Prof. Dr. Dirk De Ruysscher dat de ambities verder reiken: “We willen niet alleen dat onze patiënten de ziekte overleven en hun leven kunnen voortzetten met een goede kwaliteit. We willen dat ook patiënten van andere instituten hiervan profijt hebben. We willen dat ons onderzoek nationaal en internationaal wordt opgenomen in de richtlijnen voor de behandeling van kankerpatiënten.” Hij is niet gerust over de continuïteit van onderzoek. Door de toenemende procedures en regels wordt het steeds moeilijker om de gelden bij elkaar te krijgen. “Terwijl wij niets liever willen dan dat patiënten zo snel mogelijk profijt hebben van de resultaten van ons onderzoek. Binnen ons instituut is die drive heel groot.”

Iedereen kan meedoen!

Meedoen met de spinningmarathon is makkelijk. Na aanmelding via spinning@maastro.nl wordt voor elke deelnemer een pagina aangemaakt op het actieplatform. Via deze pagina kan iedereen de deelnemers met een eenvoudige betaling via internet sponsoren. Fraukje Suijker, hoofd Onderwijs bij Maastro en een van de organisatoren van de dag: “Het wordt een fantastische dag met een hoog ‘fun’ gehalte, uiteraard onder leiding van professionele instructeurs en met muziek, verrassende gastoptredens en aanmoediging van de medewerkers van Maastro. Iedereen kan meedoen! Er wordt gefietst met steeds 4 tot 6 mensen. Ook bedrijven, leveranciers en andere externe sponsoren hebben aangeboden mee te fietsen en hebben daarvoor fietsuren ‘ingekocht’. Zo sponsoren zij heel actief met ons mee. Alle deelnemers worden door ons goed verzorgd gedurende de dag en krijgen een bidon en T-shirt mee. Het sponsoren van deze actie van Maastro genereert dubbel effect: hoe meer er voor deze actie wordt opgehaald, des te meer geld uit landelijke kankerfondsen er aan onze regio wordt toegekend. Zo hopen we op een prachtig succes!”

Kijk hier voor meer informatie!