BETER-poli van start

03 januari 2023
Bron: Maastro

Eind december jl. zijn we gestart met de BETER-poli. Door de zogeheten BETER-poli kunnen we gerichte zorg en informatie geven aan in het verleden behandelde Hodgkin- en diffuus grootcellig B-cel lymfoom (DLBCL) patiënten die voldoen aan de criteria voor screening volgens de landelijke BETER-richtlijnen.

Late effecten van de behandeling worden hierdoor eerder herkend en kunnen beter worden behandeld. De BETER-poli in Maastro is een vrijwillige screening voor overlevers die in het verleden in Maastro (voorheen het RTIL in Heerlen) zijn bestraald. Patiënten die in Eindhoven zijn bestraald, kunnen zich melden bij de BETER-poli in het Catharina Ziekenhuis (in samenwerking met het Maxima Medisch Centrum). Mochten mensen van elders in het land zich in de regio Limburg hebben gevestigd, dan kan de zorg op de BETER-poli overgenomen worden. Overlevers die in het verleden alleen chemotherapie met of zonder stamceltransplantatie hebben ondergaan, kunnen bij de afdeling hematologie navragen of naar eventuele controles noodzakelijk zijn. De controles vinden elke drie of vijf jaar plaats.

Over hodgkinlymfoom

Hodgkinlymfoom is een zeldzame maar goed geneesbare soort van lymfklierkanker. Er komen steeds betere behandelingen. Hierdoor genezen meer mensen van deze ziekte. Het is mogelijk dat de behandelingen maanden tot jaren later problemen met de gezondheid veroorzaken, de zogenaamde late effecten. Hier geeft de BETER-poli gerichte zorg en informatie over. Meer informatie over de BETER-poli, leest u hier.

Late effecten

Wilt u meer lezen over de late effecten na de behandeling van Hodgkinlymfoom? Kijk eens op: http://www.beternahodgkin.nl

Informatie voor verwijzers

Verwijzers kunnen gebruik maken van deze direct link om patiënten te verwijzen naar de BETER-poli.

Lymfomen

Met de BETER-poli geven we gerichte zorg en informatie aan in het verleden behandelde Hodgkin- en DLBCL patiënten.