Maastro genomineerd voor de "Value based Healthcare Prize 2024"

16 april 2024
Bron: Maastro

Bij Maastro hebben we een speciaal programma opgezet, "Waardegedreven zorg" (Value Based Healthcare genaamd, kortweg VBHC), om de gezondheidszorg beter te maken voor kankerpatiënten die een bestralingsbehandeling ondergaan. Dit programma draait om het continu verbeteren van de kwaliteit van de zorg. We kijken hierbij naar wat patiënten echt belangrijk vinden en gebruiken gegevens die wereldwijd zijn gecontroleerd om te zien wat het beste werkt voor mensen met kanker.

Wij bij Maastro zijn vastbesloten om de beste zorg te leveren aan kankerpatiënten die radiotherapie nodig hebben. Maar we doen meer dan alleen behandelen. We zijn ook een toonaangevend onderzoekscentrum, en we werken samen met andere ziekenhuizen en onderzoeksinstituten om onze zorg voortdurend te verbeteren. Wat betekent dit voor onze patiënt? Het betekent dat we ons inzetten om de waarde van hun behandeling te optimaliseren. Dit houdt in dat we kijken naar wat er echt toe doet voor hen als patiënt en hoe we onze zorg kunnen verbeteren om de beste resultaten te behalen.

Verbeteringen

Het VBHC-programma van Maastro heeft al enkele grote verbeteringen laten zien voor kankerpatiënten. Een belangrijke stap is de 'NSCLC-interventie' (NSCLC= Non Small Cell Lung Carcinoma) voor mensen met niet-kleincellige longkanker. Dit heeft geleid tot betere prestaties, minder ziekenhuisopnames, en een betere kwaliteit van leven voor de patiënten. Hoewel we nog moeten kijken naar het effect op de algehele overleving, lijkt het veelbelovend. Het programma richt zich ook op andere soorten kanker, maar de NSCLC-interventie is een belangrijk focuspunt. Het heeft ook geholpen om kosten te besparen door minder ziekenhuisbezoeken en minder scans en behandelingen. Dit helpt niet alleen de patiënten, maar maakt de zorg ook efficiënter.

Zorg efficiënter

Het VBHC-programma van Maastro kijkt naar verschillende soorten kanker, zoals long-, darm-, prostaat- en borstkanker. Maar ze focussen vooral op een speciale behandeling voor longkanker, genaamd NSCLC-interventie. Dit heeft geholpen om kosten te besparen doordat patiënten minder vaak naar het ziekenhuis hoeven, er minder scans nodig zijn, er minder chemotherapieën worden gegeven, en de tijd tussen het eerste bezoek aan de huisarts en het starten van de behandeling korter is. Dit betekent dat er minder personeel nodig is en dat de zorg efficiënter wordt georganiseerd, waardoor zowel de patiënten als de zorgverleners profiteren.

Meer over ons initiatief

Wilt u meer weten over ons initiatief : "VBHC om excellente radiotherapiebehandeling te leveren: optimalisatie van patiëntwaarde voor oncologische patiënten door voortdurende kwaliteitsverbetering.", lees hier verder ; https://vbhcprize.com/vbhc-to-...

Over de VBHC Prijs

De Value-Based Health Care Prize wil die projecten erkennen die een fundamenteel nieuwe manier van denken hebben toegepast bij het creëren van waarde voor patiënten in termen van echte resultaten, echte kosten, echte verbindingen, één gemeenschappelijke taal en die door artsen geleide initiatieven zijn.De VBHC Prize is een prijs die initiatieven die de gezondheidszorg herdefiniëren erkent, ondersteunt en omarmt. Elk jaar krijgt één uitstekend initiatief de VBHC Prize, een prestigieuze prijs die dit initiatief op vele manieren een boost geeft.

Stemmen

Onze unieke aanpak stelt ons in staat om snel nieuwe inzichten en innovaties te omarmen, wat betekent dat we altijd voorop blijven lopen in de zorg. Door te stemmen op ons initiatief helpt u ons om deze innovatieve aanpak voort te zetten en nog meer levens te verbeteren. Dus als u wilt dat uw stem telt in het verbeteren van de zorg voor kankerpatiënten, stem dan op ons initiatief. Samen kunnen we echt een verschil maken. Bedankt voor uw steun!

Stemmen kan via deze link: https://vbhcprize.com/nominees...

Waardegedreven zorg initiatief