Maastro viert vijf jaar Protonentherapiecentrum met tweedaags symposium

17 september 2024

Maastro markeert een belangrijke mijlpaal voor haar protonentherapiecentrum met een tweedaags symposium op 17 en 18 oktober 2024. Dit evenement, georganiseerd ter ere van het eerste lustrum van het Protonentherapiecentrum, richt zich op de nieuwste ontwikkelingen binnen de radiotherapie en hun impact op de behandeling van kankerpatiënten.

Innovatie als drijvende kracht

Het symposium biedt een podium aan gerenommeerde sprekers uit het veld die middels diverse presentaties de laatste innovaties in de protonentherapie zullen belichten. De presentaties en discussies richten zich met name op de toegevoegde waarde van deze geavanceerde behandeltechnieken binnen het oncologische landschap en de toekomst van de kankerzorg. Hierbij staat innovatie centraal als drijvende kracht voor betere behandelingsresultaten en een verbeterde kwaliteit van leven voor patiënten.

Het programma van dag 1 omvat een reeks discussies over diverse radiotherapie-innovaties, met een focus op hun toegevoegde waarde voor het oncologische landschap en de patiënt. Onder de genodigde key sprekers bevinden zich Dr. Bradly Wouters, Prof. Dr. Dirk de Ruysscher, Dr. Lizza Hendriks en Prof. Dr. Andre Dekker.

De tweede dag van het symposium gaat dieper in op de toekomst van de kankerzorg, met innovatie als drijvende kracht. Onder de genodigde key sprekers voor deze dag zijn Prof. Dr. Marcel Verheij, Prof. Dr. Annemarie Weggelaar, Prof. dr. Rianne Letschert en Prof. dr. Jan Kremer.

Dit symposium vormt een belangrijke stap in de vooruitgang van protonentherapie en onderstreept Maastro's blijvende toewijding aan het leveren van de meest innovatieve zorg aan kankerpatiënten. Het evenement biedt een unieke kans om kennis en ervaringen te delen, en bij te dragen aan de toekomstige ontwikkelingen in de oncologie.

Meer informatie & details

Zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich inschrijven via deze inschrijflink. Voor meer informatie over het evenement en de sprekers, bekijk onze eventpage.

Accreditatie voor dit symposium is aangevraagd. We hopen u te mogen verwelkomen op dit inspirerende evenement.