Mooie mijlpaal 1ste editie Internationale Brachy School

01 december 2022
Bron: Maastro

Recent organiseerde Maastro, in samenwerking met Varian, de 1e Internationale Brachytherapie School bij Maastro, in Maastricht.

Een team van brachytherapie-specialisten, radiotherapeutisch-laboranten en klinisch fysici, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, waaronder Kenia, Nigeria en Oman, hebben deelgenomen aan de training en met grote vreugde van de trainers reageerden ze allemaal met groot enthousiasme op de training.

Tijdens de meerdaagse training kregen ze de nodige klinische kennis door middel van theorie en hands-on sessies, gegeven door trainers, Evert Van Limbergen, Ben Vanneste, Robert Voncken en Céline van Beveren. De focus van deze 1e cursus lag op de behandeling van baarmoederhalskanker en andere doelgebieden zullen in de toekomst volgen. De training is ontworpen om de latere implementatie van deze geavanceerde techniek in de eigen instituten van de deelnemers mogelijk te maken.

We danken het brachy-team en iedereen die betrokken was bij het organiseren van de brachy-school en het tot een groot succes maken van deze 1e editie van de International Brachytherapy School!

Alt tekst
9 Brachy School of Excellence group