Unieke innovaties en research van Maastro als hoofdthema bij netwerkavond Kanker onderzoekfonds Limburg

11 april 2024

Afgelopen dinsdag, 9 april, vond de netwerkbijeenkomst plaats voor de businessvrienden van het Kanker Onderzoekfonds Limburg. (https://www.kankeronderzoekfon...)

De genodigden waren 120 ondernemers uit de regio, waarbij het inhoudelijke programma geheel in het teken stond van een kijkje in de keuken bij Maastro. Centraal stonden de innovaties, het wetenschappelijk onderzoek en de behandelingen en er was een rondleiding voor de deelnemers in de bestralingsruimtes.

Door dr. Evert van Limbergen en Dr. Maaike Berbee, beiden radiotherapeut-oncoloog, werd onder andere uitleg gegeven over de Maastro applicator, een door Maastro bedacht en gepatenteerd instrument voor inwendige bestraling bij endeldarmkanker. Hiermee kan de tumor zeer precies bestraald worden en krijgt omliggend gezond weefsel nauwelijks tot geen bestraling. Dr. Rianne Vaes, senior onderzoeker bij Maastro, vertelde over de ontwikkeling van voorspellingsmodellen die voor longkankerpatiënten vroegtijdig kunnen voorspellen wat het effect van de kankerbehandeling zal zijn en waardoor eventueel de behandeling kan worden aangepast.

De deelnemers aan de bijeenkomst waren zeer onder de indruk van het onderzoek en de innovaties bij Maastro en wat deze betekenen voor de behandeling van kankerpatiënten.

Fotografie: Peter Müllenberg, Photostique
Photostique KOV 09 april 2024 029
Photostique KOV 09 april 2024 011
Photostique KOV 09 april 2024 009