Stagiaires, studenten en artsen in opleiding

In MAASTRO clinic wordt veel aandacht besteed aan onderwijs en opleiding. Zo beschikt MAASTRO clinic over een erkende opleiding voor radiotherapeut-oncologen en worden er Physician Assistants opgeleid. Ook zijn er nauwe contacten met de universiteiten van Maastricht en Eindhoven en met de Hogeschool Zuyd, zodat in MAASTRO clinic regelmatig stagiaires werken. Deze stagiaires werken uiteraard altijd onder deskundige begeleiding. Er kunnen ook studenten aanwezig zijn bij de gesprekken met uw behandelend arts en de onderzoeken die hij/zij verricht. Uw behandelend arts in MAASTRO clinic kan een radiotherapeut-oncoloog in opleiding (een arts-assistent) zijn. De arts-assistent zal uw ziektegeschiedenis en het behandelplan altijd met zijn/haar supervisor (een radiotherapeut-oncoloog) bespreken, zodat de kwaliteit van uw behandeling gewaarborgd is. Soms zal de arts-assistent de supervisor vragen u zelf ook te onderzoeken.
Daarnaast is het mogelijk dat u wordt gezien door een Physician Assistant in opleiding (PAio). Dit is sinds september 2012 een nieuw beroep binnen MAASTRO. PAio's worden opgeleid tot de rechterhand van de arts. Klik hier voor meer informatie over deze Physician Assistants in opleiding. 

Wat moet u doen? 
 
Als u niets doet, gaat de radiotherapeut-oncoloog er van uit dat u geen bewaar heeft tegen het meekijken van stagiaires en studenten. Indien u bepaalde dingen liever met de arts alleen bespreekt, kunt u dit uiteraard kenbaar maken.
 
Als u wel bewaar heeft, dan kunt u dit kenbaar maken aan de administratieve ondersteuning of aan uw behandeld arts. Uw bezwaar wordt dan vastgelegd in het dossier en stagiaires en studenten zullen niet bij uw behandeling betrokken zijn.


Hebt u nog vragen, dan kunt u deze altijd stellen aan uw behandelend arts.

Uitgebreide informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van de Federatie van Medisch Wetenschappelijke Verengingen: www.fmwv.nl

Volg ons op

linkedin youtube