Met wie krijgt u te maken bij Maastro?

Tijdens uw behandeling bij Maastro krijgt u te maken met verschillende personen, met verschillende functies. Ieder vanuit zijn eigen professie wilt u zo goed mogelijk helpen. Wij vinden het belangrijk dat u het zorgproces begrijpt en weet welke invloed u zelf kunt uitoefenen. Dan is het goed dat u weet met wie u te maken hebt en wat u van diegene kunt verwachten.

Met wie krijgt u te maken bij Maastro?

Receptionisten

Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptioniste aan de balie. Zij verwijst u verder.

Doktersassistente

De doktersassistente geeft u algemene informatie over de behandeling en assisteert de arts bij het spreekuur

Radiotherapeut-oncoloog

Radiotherapeut-oncologen zijn medisch specialisten die u behandelen met radiotherapeutische straling. Bekijk hier het overzicht van onze radiotherapeut-oncologen

AIOS

Een AIOS is een arts die in opleiding is voor de specialistische functie van radiotherapeut-oncoloog. Een gesprek of controle kan dus ook worden gedaan door een AIOS.

Mouldroom-technicus

In de mouldroom worden individuele hulpmiddelen gemaakt die er voor zorgen dat de bestraling zo nauwkeurig mogelijk uitgevoerd kan worden.

Voor bestraling in het hoofd-halsgebied is dit bijvoorbeeld een masker. Dit zorgt ervoor dat u bij elke bestraling stil kunt blijven liggen.

Radiotherapeutisch laborant

De radiotherapeutische laboranten voeren de bestraling uit.

Physician Assistant (in opleiding)

Physician Assistants zijn radiotherapeutische laboranten die oorspronkelijk zijn opgeleid om de bestralingen te plannen en uit te voeren. Zij hebben daarna nog een verdere opleiding gevolgd om taken over te kunnen nemen van de arts. Een gesprek of controle kan dus ook worden gedaan door een Physician Assistant.

Psychosociale zorg en maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk maakt deel uit van de behandeling en zorg in bij Maastro.

Diëtist

Op eigen verzoek of op advies van uw behandelaar kunt u in contact worden gebracht met een diëtist.

X