Anke van der Salm

BIG-nummer: 39924131881

In 2003 heb ik de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Eindhoven afgerond. Daarna ben ik als radiotherapeutisch laborant begonnen bij MAASTRO clinic, toen nog RTIL. Tijdens mijn werk als laborant heb ik ervaring opgedaan op het gebied van patiëntencontact, uitvoering van de bestraling en het maken van bestralingsplannen. Ik ben betrokken geweest bij de implementatie van nieuwe planningssystemen en verbetering van bestralingstechnieken. Hierbij heb ik ook meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek, met name op het gebied van borstkanker- en longkankerbehandeling.

In 2012 kreeg ik de kans om te starten met de Masteropleiding tot Physician Assistant (PA), een pittige 2,5 jaar durende opleiding, waarin een brede medische basiskennis wordt bijgebracht. Als PA werk je nauw samen met de artsen, maar ben je zelfstandig, deskundig en ervaren in je eigen aandachtsgebieden, in mijn geval de behandeling van borstkanker en uitgezaaide ziekte, waarbij ik zelfstandig patiënten zie voor intake en zorg draag voor de begeleiding tijdens en na de bestralingsbehandelingen. Daarnaast zal ik me in toekomst ook in de behandeling van longkanker gaan verdiepen.

Sinds de start van de opleiding tot PA ben ik lid van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA), ik neem deel aan congressen en ben lid van vakgroep radiotherapie binnen de NAPA.

In mijn werk staan zorg en aandacht voor de patiënt voor mij voorop, daarnaast is het goed laten lopen van ons team en goed contact met verwijzers belangrijk.

X