Dr. G. (Geert) Bosmans

BIG-nummer: KF-2004014

Na mijn studies natuurkunde aan de Universiteit van Leuven ben ik in 1995 begonnen aan de opleiding tot klinisch fysicus radiotherapie in het Universitair Ziekenhuis te Leuven. Van 2005-2007 heb ik onderzoek gecombineerd met mijn werk als klinisch fysicus en afgerond met een promotie aan de Universiteit van Maastricht over CT-PET beeldvorming bij longkankerpatienten.

Ik ben sinds september 2014 werkzaam bij MAASTRO clinic als klinisch fysicus radiotherapie en lid van verschillende beroepsorganisaties (NVKF, NVRO, AAPM, ESTRO, PTCOG) en actief lid van het landelijk platform voor protonentherapie (LPPT) van de NVRO.

Ik hou mij voor 100% bezig met het opzetten van het protonentherapie centrum van Maastro (ZON-PTC), niet alleen vanuit klinisch fysisch oogpunt, maar ook vanuit managerial aspect.

Innovatie in de radiotherapie is cruciaal, vind ik belangrijk in mijn vak, vooral om de kwaliteit en uitkomst van de behandeling te verbeteren. Als klinisch fysicus kan je daar een belangrijke rol in vervullen. Dat maakt de functie zeer relevant voor oncologische patienten.