B D P Bastiaan Ta M Sc

B.D.P. (Bastiaan) Ta - MSc

Radiotherapeut oncoloog

De opleiding tot radiotherapeut-oncoloog heb ik eind 2015 afgerond in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Nadien heb ik mij verder verdiept in de hoofd-halsoncologie en schildkliertumoren. In mei 2016 heb ik de sprong gewaagd naar het warme Limburg, om mij met gedreven collega’s van MAASTRO Clinic in zetten voor de beste oncologische patiëntenzorg. Mijn aandachtsgebieden zijn de mamma-oncologie, gastro-enterologische oncologie en hemato-oncologie. Hierbij komen de patiënten komen vanuit de hele regio, om in Maastricht of in Venlo bestraald te worden.

Momenteel houd ik mij hoofdzakelijk bezig met de directe patiëntenzorg. Sinds de start van mijn co-schappen heb ik gemerkt dat mijn hart ligt bij contact met en begeleiding van de oncologische patiënt. Om het beste behandelplan te kunnen opstellen voor de individuele patiënt, werkt de radiotherapeut samen met de andere oncologische specialisten. Een belangrijke schakel hierbij zijn de multidisciplinaire overleggen (MDO’s). Voor de bovengenoemde aandachtsgebieden werk in multidisciplinair verband samen met het Maastricht UMC+, het VieCuri Medisch Centrum en het Zuyderland.
Binnen MAASTRO Clinic zit ik in de Meldingscommissie, die incidenten registreert en analyseert ter verbetering van de patiëntveiligheid; en bij de commissie Patiëntenvoorlichting, waarin gestreefd wordt naar heldere uitleg voor de MAASTRO-patiënt middels voorlichtingsfolders en multimedia.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie en de European Society of Radiotherapy & Oncology.