Dr A C C Ans Swinnen

Dr. A.C.C. (Ans) Swinnen

Klinisch Fysicus

De volgende opleidingen heb ik gevolgd:
Master in Natuurkunde (1997, KULeuven), Aanvullende universitaire opleiding Biomedische en Klinische Ingenieurstechnieken en Medische Stralingsfysica (1998, KULeuven), Doctoraat in de Medische wetenschappen (2005, KULeuven).

In september 2000 kreeg ik de erkenning ‘Specialist in de Medische Stralingsfysica’ door Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) volgens Belgische Koninklijk Besluit van 20 juli 2001.
Mijn promotie heb ik in september 2005 aan KULeuven afgerond (proefschrift ‘Quality Assurance in Radiotherapy : Development and validation of a mailed dosimetry procedure for external audits using a multipurpose phantom and in vivo dosimetry’),

Van oktober 1999 tot augustus 2012 was ik in UZLeuven werkzaam als Klinisch fysicus, en vanaf augustus 2012 werk ik bij MAASTRO clinic als klinisch fysicus met als aandachtsgebieden Treatment Planning System, Stereotactische behandelingen, Kleine velden dosimetrie.

Ik ben lid van NVKF en corresponderend Lid van BVZF (Belgische Vereniging van ZiekenhuisFysici).

Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan innovatie in de radiotherapie met als doel een veiligere en accuratere patiëntenbehandeling.