Dr M Mirko Unipan

Dr. M. (Mirko) Unipan

Klinisch Fysicus

Ik heb mijn studie MSc Natuurkunde afgerond aan de universiteit van Timisoara (Roemenië) en de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna ben ik gepromoveerd op het gebied van Atoomfysica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn opleiding tot klinisch fysicus radiotherapie heb ik in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven afgerond.

Sinds 2013 ben ik werkzaam bij de MAASTRO clinic als klinisch fysicus radiotherapie. Mijn specialisatie is protonentherapie, specifiek treatment planning voor protonentherapie; hoofdhals- en hersentumoren. De beste behandeling is de behandeling aangepast aan de individuele behoeftes en kenmerken van de patiënt. Ik werk met passie mee aan de nieuwe ontwikkelingen in MAASTRO clinic om de geïndividualiseerde behandeling voor al onze patiënten een realiteit van te maken.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica en van de European Society for Radiotherapy and Oncology. Daarnaast ben ik ook lid van de European Proton Therapy Network werkgroep voor robuuste treatment planning.