J Jennifer Strijbos M Sc

J. (Jennifer) Strijbos - MSc

Physician Assistant

Van 1999 tot en met 2003 heb ik de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Eindhoven gedaan. Daarna ben ik als gediplomeerd radiotherapeutisch laborant begonnen bij MAASTRO clinic, toen nog RTIL. Tijdens mijn werk als laborant heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van patiëntencontact, uitvoering van de bestraling en het maken van bestralingsplannen. Verder ben ik betrokken geweest bij de verbetering van bestralingstechnieken en de ontwikkeling en het up to date houden van protocollen, met name op het gebied van borstkanker. Hierbij heb ik ook meegewerkt bij wetenschappelijk onderzoek. Te denken valt hierbij aan de inademingstechniek bij linkszijdige borstkanker en verbetering van de positiecontrole van patiënten op het bestralingstoestel. Ook ben ik in deze periode een aantal jaren lid geweest van het team Kwaliteit en Veiligheid. Hierbij heb ik, samen met een aantal andere collega’s, onder meer de gemaakte meldingen geanalyseerd en besproken.

Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest als radiotherapeutisch laborant mocht ik in 2012 starten met de Masteropleiding tot Physician Assistant (PA), een pittige 2,5 jaar durende opleiding waarin ik ben opgeleid om een aantal taken van de specialisten over te nemen. Als PA werk je nauw samen met de artsen, maar ben je zelfstandig, deskundig en ervaren in je eigen specialisaties. Deze specialisaties zijn voor mij de behandeling van patiënten met borstkanker en uitgezaaide kanker. Hierbij zie ik zelfstandig patiënten voor de intake en begeleid ik ze ook tijdens en na de bestraling tijdens controles. Tevens neem ik 1 keer per 2 weken deel aan het multidisciplinair overleg (MDO) palliatie in onze dependance in Venlo. Sinds 2018 ben ik lid van de meldingscommissie binnen Maastro clinic.

Sinds de start van de opleiding tot PA ben ik lid van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA). Deze hebben 2 keer per jaar een algemene ledenvergadering, 1 keer per jaar een meerdaags congres en een vakgroep overleg. Bij dit vakgroep overleg zitten we met alle PA’s binnen de radiotherapie samen om belangrijke items voor de PA binnen de radiotherapie te bespreken.

Wat me drijft in mijn vak is het patiëntencontact, zorgzaamheid, mensen helpen, werken in een team.