L Lindsay Vercoulen M Sc

L. (Lindsay) Vercoulen - MSc

Physician Assistant

In 2009 heb ik de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Eindhoven afgerond. Daarna ben ik als radiotherapeutisch laborant gaan werken bij MAASTRO clinic. Tijdens mijn werk als laborant heb ik ervaring opgedaan op het gebied van patiëntencontact, uitvoering van de bestraling en het maken van bestralingsplannen. Daarnaast heb ik meegewerkt aan verschillende onderzoeken en ontwikkeling van nieuwe bestralingstechnieken bij patiënten met borstkanker en hematologie. Ook ben ik in deze periode een aantal jaren lid geweest van het team patientveiligheid. Hierbij heb ik, samen met een aantal andere collega’s, me gericht op de veiligheid van de radiotherapeutische behandeling.

In september 2016 kreeg ik de kans om te starten met de Masteropleiding tot Physician Assistant (PA), een pittige 2,5 jaar durende opleiding, waarin een brede medische basiskennis wordt bijgebracht. In februari 2019 heb ik de opleiding afgerond. Als PA werk je nauw samen met de artsen, maar ben je zelfstandig, deskundig en ervaren in je eigen aandachtsgebieden. In mijn geval de behandeling van borstkanker en hematologische maligniteiten, waarbij ik zorg draag voor de behandeling en de begeleiding voor, tijdens en na de bestralingsbehandelingen. Ik vind het belangrijk om met goede uitleg aan de patiënt samen tot de beste behandeling komen.

Ik ben lid van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA), neem deel aan congressen en ben lid van vakgroep radiotherapie binnen de NAPA.