Vervoers- en verblijfsmogelijkheden 

Wat zijn de mogelijkheden omtrent het vervoer en eventueel verblijf gedurende uw behandelperiode? Als u bent verwezen naar Maastro voor protonentherapie dan vergoedt uw zorgverzekeraar uw reiskosten van en naar Maastro. Bekijk vooraf altijd met uw eigen zorgverzekering welke voorwaarden er voor u gelden in verband met eventuele aanvullende verzekeringen. 

Eigen vervoer

U kunt een vergoeding krijgen voor de reiskosten van en naar Maastro. U krijgt een vergoeding tot 200 km per enkele reis. Als de enkele reis langer is dan 200 kilometer dan moet u vooraf toestemming vragen aan de zorgverzekeraar. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €108,00 (2021). Om in aanmerking te komen voor de reiskostenvergoeding moet u een machtiging aanvragen bij uw zorgverzekering. Het aanvraagformulier kunt u bij onze receptie invullen. 

Zittend ziekenvervoer

Als u gebruik maakt van zittend ziekenvervoer, dan wordt dit volledig vergoed met een eigen bijdrage van €108,00 (2021). U dient een “machtiging zittend ziekenvervoer” aan te vragen bij uw zorgverzekering. Het aanvraagformulier kunt u bij de receptie invullen. 

Let op dat u gebruik maakt van een taxibedrijf dat een contract heeft met uw zorgverzekering.

Logeren in de buurt van Maastro

U kunt gebruik maken van de logeerkosten vergoeding. Wat zijn de opties: 

Maastro heeft een afspraak met onder andere het NH Hotel. Dit hotel, op loopafstand, biedt een 2-persoons standaardkamer op basis van 1 persoon inclusief 1 ontbijt. Dit tarief is gebaseerd op minimaal 3 overnachtingen per week. Neemt u een begeleider mee, bespreek dit dan met het hotel in verband met eventuele extra kosten. Boek uw verblijf (hotel, B&B, vakantiehuisje) zelf en betaal vooruit. Wilt u hiervan gebruik maken, stuur een mail naar: mmw@maastro.nl.

Vergoedingen en declaratie 

U krijgt vanuit de basisverzekering maximaal €76,50 per nacht vergoed (2021) met een minimum van drie opeenvolgende nachten (op de dagen dat u wordt bestraald). Deze vergoeding komt in plaats van de taxi- of de km-vergoeding. Declaratie van deze kosten lopen via uw zorgverzekering en dient u zelf te regelen.

U kunt met uw zorgverzekering overleggen dat u aan het begin van de week door de taxi wordt gebracht naar uw verblijf en aan het einde van de week weer wordt opgehaald. Gedurende de rest van de week moet u op eigen gelegenheid naar Maastro komen. Indien dit mogelijk is moet u zittend ziekenvervoer aanvragen. Maaltijden zijn niet inbegrepen.

Parkeerkosten bij uw logeeradres (bv. NH-Hotel) worden niet vergoed. Bij Maastro kunt u kosteloos parkeren. Vraag dit aan bij de receptie van Maastro en geef dan uw auto kenteken door.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met Edith Bongaerts, Patiëntbegeleider Protonen. Zij staat u graag persoonlijk te woord en voorziet u van de benodigde informatie.

Telefoonnummer: 088-4456065
E-mail: patientbegeleiderprotonen@maastro.nl

X