Planningsvergelijking bij protonentherapie

Waarom een planningsvergelijking en hoe werkt het? U heeft een vorm van kanker die niet standaard met protonentherapie behandeld wordt. Maar het is mogelijk dat u minder bijwerkingen zou kunnen hebben met protonentherapie. Dat verschilt per persoon. Om te onderzoeken of dat bij u het geval zou zijn, maken wij een planningsvergelijking.

Planningsvergelijking

We vergelijken daarbij de twee bestralingsplannen: het fotonenplan en het protonenplan. In deze plannen staat het aantal bestralingen dat nodig is, met welke dosis straling dat gebeurt en vanuit welke richting bestraald moet worden.

Uit de vergelijking komt hoeveel straling op omringende organen en gezond weefsel terechtkomt. Als het verschil voldoet aan landelijk vastgestelde criteria, komt u in aanmerking voor protonentherapie.

We maken een planningsvergelijking bij borstkanker, hersentumoren, longkanker, slokdarmkanker, hoofd-halskanker,en lymfeklierkanker.

Belangrijk te weten: uw verzekering vergoedt alleen de protonentherapie als de planningsvergelijking laat zien dat protonenbestraling voor u de beste behandeling is. Uw behandelend specialist kan ons vragen om deze vergelijking te maken.

Planningsvergelijk protonen - protonentherapie

Over protonentherapie

Wilt u meer informatie over de behandeling met protonentherapie, raadpleeg dan deze pagina.

Delen