• Wat is protonentherapie?

  Protonentherapie is een innovatieve behandeling voor een kleine groep patiënten (bijv. met kwetsbare organen dichtbij de tumor).
 • Voor wie is protonentherapie?

  Alleen wanneer wordt vastgesteld dat de toegevoegde waarde groot genoeg is, passen we protonentherapie toe.
 • Kosten en verzekering

  U kunt bij ons uitsluitend terecht met een verwijzing van een specialist uit uw eigen ziekenhuis. Wij werken nauw samen met alle ziekenhuizen in Zuidoost-Nederland.
 • Uw eerste bezoek aan Maastro

  Wat staat u te wachten? Wat moet u meenemen? Waar kunt u parkeren, is taxivervoer mogelijk? Alle praktische informatie over uw eerste bezoek.

  Uw behandelteam

  Met wie heeft u te maken tijdens uw bezoeken aan Maastro? Uw behandelaar stelt zich hier aan u voor.

  Samenwerking

  Maastricht UMC+ participeert 20% in het Maastro Protonentherapie. Daarnaast werken we samen met Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Radboud UMC Nijmegen, Radiotherapiegroep (Arnhem/Deventer) en Instituut Verbeeten Tilburg.

  Nieuws over protonentherapie

   • 2 APRIL 2019
   ‘Kijkje achter de schermen’ via RTV Maastricht

   ‘Kijkje achter de schermen’ via RTV Maastricht

   Op dinsdag 2 april heeft RTV Maastricht de route belicht die een longkankerpatiënt kan doorlopen bij het Maastricht UMC+ en Maastro. In een interview vertelt oncoloog-radiotherapeut Prof. Dr. Dirk de Ruysscher hierover meer. Dit is uitgezonden in de tweede…

   Lees meer
   • 27 MAART 2019
   Nieuw logo voor Maastro

   Nieuw logo voor Maastro

   Met trots presenteren wij ons nieuwe logo! De oranje tinten passen bij warmte en veiligheid, een niet klinisch-technische uitstraling. Paars sluit aan bij een holistische benadering. We zien de patiënt in zijn totaliteit, niet alleen zijn of haar ziekte. Dat…

   Lees meer
   • 22 MAART 2019
   6 april 2019: Doe- en Beleefdag Maastro en MUMC+

   6 april 2019: Doe- en Beleefdag Maastro en MUMC+

   Maastro en MUMC+ openen hun deuren voor het publiek op zaterdag 6 april 2019 tussen 11.00 en 17.00 uur. Dé gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen! Ook kunt u Ad, een échte longkankerpatiënt volgen in zijn weg door het ziekenhuis en Maastro….

   Lees meer
   • 20 MAART 2019
   Eerste protonenbestraling voor borstkankerpatiënt

   Eerste protonenbestraling voor borstkankerpatiënt

   Onlangs is bij Maastro in Maastricht de eerste borstkankerpatiënt bestraald met protonen. “Dat is met name winst voor patiënten met een tumor in de linkerborst waarvan ook de klieren langs het borstbeen worden bestraald,” vertelt Karolien Verhoeven, radiotherapeut-oncoloog….

   Lees meer