• Wat is protonentherapie?

  Protonentherapie is een innovatieve behandeling voor een kleine groep patiënten (bijv. met kwetsbare organen dichtbij de tumor).
 • Voor wie is protonentherapie?

  Alleen wanneer wordt vastgesteld dat de toegevoegde waarde groot genoeg is, passen we protonentherapie toe.
 • Kosten en verzekering

  U kunt bij ons uitsluitend terecht met een verwijzing van een specialist uit uw eigen ziekenhuis. Wij werken nauw samen met alle ziekenhuizen in Zuidoost-Nederland.
 • Uw eerste bezoek aan Maastro

  Wat staat u te wachten? Wat moet u meenemen? Waar kunt u parkeren, is taxivervoer mogelijk? Alle praktische informatie over uw eerste bezoek.

  Uw behandelteam

  Met wie heeft u te maken tijdens uw bezoeken aan Maastro? Uw behandelaar stelt zich hier aan u voor.

  Samenwerking

  Maastricht UMC+ participeert 20% in Maastro Protonentherapie. Daarnaast werken we samen met Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Radboud UMC Nijmegen, Radiotherapiegroep (Arnhem/Deventer) en Instituut Verbeeten Tilburg.

  Nieuws over protonentherapie

   • 14 JULI 2020
   Rookvrij Maastro

   Rookvrij Maastro

   Helpt u ook mee aan een rookvrije zorg? Het Dr. Tansgebouw, waarin Maastro is gehuisvest, is rookvrij. Met ingang van 15 juli 2020 is het gehele ziekenhuisterrein volledig rookvrij. Dit betekent dat er in en om het ziekenhuisterrein niet meer gerookt mag worden….

   Lees meer
   • 23 JUNI 2020
   Publicatie in SJG Gezondheidskrant: protonentherapie

   Publicatie in SJG Gezondheidskrant: protonentherapie

   Publicatie in SJG Gezondheidskrant Maastro publiceerde recent een artikel in SJG Gezondheidskrant over de laatste ontwikkelingen omtrent protonentherapie. Over protonentherapie Maastro biedt sinds vorig jaar protonentherapie, de allernieuwste vorm van radiotherapie…

   Lees meer
   • 17 JUNI 2020
   Terugblik digitaal Protonensymposium

   Terugblik digitaal Protonensymposium

   Terugblik digitaal Protonensymposium Naar aanleiding van het recente digitale protonensymposium, geven we hier een terugblik van de gehouden presentaties van de diverse sprekers;   Wat is protonentherapie? Spreker: Liesbeth Boersma (Maastro) Wie heeft profijt…

   Lees meer
   • 29 MEI 2020
   Eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald

   Eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald

   Mooie mijlpaal – eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald. Woensdag jl. is in Maastro de eerste oesophaguspatiënt (slokdarm) met protonen bestraald. We hebben afgelopen woensdag onze eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald. Een bijzondere…

   Lees meer