• Wat is protonentherapie?

  Protonentherapie is een innovatieve behandeling voor een kleine groep patiënten (bijv. met kwetsbare organen dichtbij de tumor).
 • Voor wie is protonentherapie?

  Alleen wanneer wordt vastgesteld dat de toegevoegde waarde groot genoeg is, passen we protonentherapie toe.
 • Hoe gaat verwijzen in zijn werk?

  Informatie over het aanvragen van een planvergelijk, het behandelend team, welke gegevens wij nodig hebben en de vervolgstappen.
 • Uw eerste bezoek aan Maastro

  Wat staat u te wachten? Wat moet u meenemen? Waar kunt u parkeren, is taxivervoer mogelijk? Alle praktische informatie over uw eerste bezoek.

  Uw behandelteam

  Met wie heeft u te maken tijdens uw bezoeken aan Maastro? Uw behandelaar stelt zich hier aan u voor.

  Samenwerking

  Maastricht UMC+ participeert 20% in Maastro Protonentherapie. Daarnaast werken we samen met Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Radboud UMC Nijmegen, Radiotherapiegroep (Arnhem/Deventer) en Instituut Verbeeten Tilburg.

  Nieuws over protonentherapie

   • 30 SEPTEMBER 2020
   Jaarverslag 2019: pioniers

   Jaarverslag 2019: pioniers

   Wij van Maastro hebben iets met uitdagingen. Niet dat het dagelijks werk niet uitdagend genoeg zou zijn, maar altijd weer is er die drive om het nog beter te doen. Slimmer aan te pakken. We zijn nieuwsgierig van aard, zijn niet bang voor nieuwe ontwikkelingen….

   Lees meer
   • 23 JUNI 2020
   Publicatie in SJG Gezondheidskrant: protonentherapie

   Publicatie in SJG Gezondheidskrant: protonentherapie

   Publicatie in SJG Gezondheidskrant Maastro publiceerde recent een artikel in SJG Gezondheidskrant over de laatste ontwikkelingen omtrent protonentherapie. Over protonentherapie Maastro biedt sinds vorig jaar protonentherapie, de allernieuwste vorm van radiotherapie…

   Lees meer
   • 17 JUNI 2020
   Terugblik digitaal Protonensymposium

   Terugblik digitaal Protonensymposium

   Terugblik digitaal Protonensymposium Naar aanleiding van het recente digitale protonensymposium, geven we hier een terugblik van de gehouden presentaties van de diverse sprekers;   Wat is protonentherapie? Spreker: Liesbeth Boersma (Maastro) Wie heeft profijt…

   Lees meer
   • 29 MEI 2020
   Eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald

   Eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald

   Mooie mijlpaal – eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald. Woensdag jl. is in Maastro de eerste oesophaguspatiënt (slokdarm) met protonen bestraald. We hebben afgelopen woensdag onze eerste slokdarmkankerpatiënt met protonen bestraald….

   Lees meer

  Protonen Special 2021

  Protonen Special Editie Q1

  Protonen Special 2020

  Protonen Special Editie Q3