• Wat is protonentherapie?

  Protonentherapie is een behandeling van kanker met een speciaal soort straling. Het is een vorm van uitwendige bestraling. Met protonentherapie is de kans op bijwerkingen bij sommige vormen kanker kleiner.
 • Bij welke kankersoorten?

  Of iemand protonentherapie kan krijgen, hangt vooral af van de soort kanker. U komt in aanmerking voor protonentherapie als het voordeel ten opzichte van fotonentherapie groter is.
 • Hoe gaat verwijzen in zijn werk?

  Informatie over het aanvragen van een planvergelijk, het behandelend team, welke gegevens wij nodig hebben en de vervolgstappen. Alle handige informatie op een rij.
 • Reiskosten, verblijf en vergoeding

  De zorgverzekeraar vergoedt uw reiskosten van en naar Maastro. Voor sommige mensen is het niet mogelijk om iedere dag op en neer te reizen. Dan kan het nodig zijn om te verblijven in de buurt Maastro. Wij adviseren u graag bij het vinden van een tijdelijk verblijf.  Ook informeren wij u over de vervoers-en verblijfsmogelijkheden gedurende uw behandelperiode. Alle relevantie informatie vindt u hier.

  In de beste handen

  Bij Maastro krijgt u een gesprek met uw behandelend arts. De radiotherapeut-oncoloog legt uit hoe de behandeling bij u in z’n werk gaat, en welke voorbereidingen nodig zijn, zoals een scan. Bij ons bent u in de beste handen. Maakt u alvast kennis met een van de behandelaars.

  Meer over uw behandelaars

  Beste zorg

  Door een nauwe samenwerking met Maastricht UMC+ en collega ziekenhuizen (Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Radboud UMC Nijmegen, Radiotherapiegroep (Arnhem/Deventer) en Instituut Verbeeten Tilburg) kunnen wij u de beste oncologische zorg bieden.

  Meer over Maastro

  Eerste bezoek aan Maastro

  Heeft u binnenkort een afspraak in Maastro? Hier vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak bij ons. Bijvoorbeeld hoe u zich kunt voorbereiden, wat u tegenkomt tijdens uw eerste bezoek en handige informatie omtrent route en parkeren. Alle informatie staat overzichtelijk bij elkaar.

  Meer over uw eerste bezoek

  Protonen Special 2021

  Bekijk protonen special

  Protonen Special 2020

  Protonen Special Editie Q3
  X