Beveiligd e-mailen

Maastro gebruikt Zivver voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Maastro streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor haar patiënten en cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Maastro besloten veilig mailen mogelijk te maken met Zivver.

Zivver is een oplossing voor het veilig versturen van vertrouwelijke gegevens zoals patiëntgegevens en BSN-nummers via e-mail of bestanden via filetransfer. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Dus ook hackers niet. Daarnaast voorkomt Zivver met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Als Maastro u een e-mail stuurt, krijgt u eerst een notificatiebericht in uw mailbox. Hierin staat een blauwe knop met een link naar een beveiligde omgeving waar de e-mail voor u klaar staat. Om het bericht vervolgens te kunnen openen, ontvangt u een SMS-code.

Wat merkt u van het gebruik van Zivver?

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar een beveiligde omgeving. Hier moet u een sms-code of een toegangscode invoeren om het bericht te lezen. In dit filmpje ziet u hoe u een veilig bericht ontvangt en leest. Is het bericht beveiligd met een toegangscode, dan ontvangt u deze apart van de afzender (bijvoorbeeld telefonisch, of persoonlijk).

Delen