Missie, visie en strategie

Maastro is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk met als missie:

Zorgen voor de oncologische behandeling met de grootste kans op genezing en/of zo min mogelijke lichamelijke en geestelijke bijwerkingen.

We doen dat door samen met andere oncologische specialismen en samen met de patiënt te beslissen over de meest geschikte behandeling.

Onze kerntaken zijn:

  • Radiotherapie volgens de laatste stand van de wetenschap, op een zo veilig mogelijke manier;
  • Grensverleggend wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten zo snel mogelijk worden vertaald in verbetering van de behandeling (implementatie van innovatie);
  • Opleiding en onderwijs, gericht op goede zorgverlening.

Strategisch plan 2022-2027

In 2021 heeft Maastro vijf speerpunten benoemd voor de komende vijf jaren. Die plannen hebben één duidelijke focus: hoe vergroten we de kans op genezing van onze patienten, en hoe verkleinen we tegelijk kans op bijwerkingen van de behandeling? Die balans tussen genezing en kwaliteit van leven staat de komende vijf jaar centraal in onze nieuwe strategie.

Over Maastro Header

Altijd op zoek naar innovatie behandelingen. Hiermee kunnen we onze patiënten een nog beter perspectief bieden op een waardevol leven. Daar doen we het voor. Voor de patiënt.

Delen

Strategisch plan

Maria Jacobs, Raad van Bestuur: 'Deze organisatie is van nature heel ambitieus. We willen vooruit. Liefst met grote stappen. Om er zeker van te zijn dat we de juiste stappen in de juiste richting zetten, hebben we in 2021 een strategisch plan gemaakt voor de komende vijf jaar.'

Lees meer