Protonentherapie voor verwijzers

Shutterstock 1890933847

Maastro streeft ernaar om patiënten met de best mogelijke zorg te ondersteunen. Protonentherapie is een geavanceerde vorm van radiotherapie die een nauwkeurige behandeling biedt met minimale bijwerkingen. We begrijpen dat uw patiënten vertrouwen op uw expertise en begeleiding. Daarom is het voor ons van groot belang om nauw met u samen te werken en de juiste behandeling op maat te kunnen bieden.

Wanneer kan protonentherapie worden toegepast?

Standaardindicaties zijn geaccepteerde indicaties voor protonentherapie. Voor deze indicaties geldt dat in principe alle patiënten direct voor protonentherapie kunnen worden verwezen. En dat de behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Kindertumoren, oogtumoren (bij Holland PTC is deze behandeling beschikbaar) en schedelbasistumoren (standaard indicaties).
  • Bijzondere gevallen van borstkanker, hoofd-halskanker en longkanker waar risico is voor de omliggende organen, zoals de oogzenuw of geheugen gebieden (model-based indicaties). 
  • Patiënten jonger dan 50 jaar, met een tumor waarbij de prognose relatief goed is. Bijvoorbeeld borstkanker in een vroeg stadium of de ziekte van Hodgkin (preventie van secundaire tumoren). 
  • Potentiële indicaties. Door gerandomiseerde studies moet de meerwaarde van protonentherapie worden aangetoond.

Delen