D Debbie Herfs Msc

D. (Debbie) Herfs - MSc

Physician Assistant

In 2008 heb ik de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Eindhoven afgerond. Hierna heb ik 6 jaar als radiotherapeutisch laborant bij MAASTRO Clinic gewerkt. In 2014 ben ik binnen MAASTRO Clinic met de opleiding tot Physician Assistant (PA) begonnen. De opleiding tot PA is een intensieve 2,5 jaar durende master-opleiding waarin me een brede medische basiskennis werd bijgebracht en waarin ik werd opgeleid om bepaalde taken van de radiotherapeut-oncologen over te nemen.

Sinds april 2017 ben ik gediplomeerd Physician Assistant. Als PA werk je nauw samen met de radiotherapeut-oncologen, maar ben je zelfstandig, deskundig en ervaren in je eigen aandachtsgebieden. In mijn geval de behandeling van prostaatkanker en de behandeling van klachtengevende lokalisaties bij uitgezaaide ziekte (palliatie). Deze patiënten zie ik zelfstandig wanneer deze voor een intakegesprek naar ons verwezen zijn geworden. Daarnaast draag ik ook zorg voor de begeleiding tijdens de bestralingsbehandeling en zie ik patiënten voor de follow-upgesprekken na hun bestralingsbehandeling.

Sinds de start van de opleiding tot Physician Assistant ben ik lid van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) en ben ik lid van de vakgroep radiotherapie binnen de NAPA. Ik neem deel aan congressen en bijscholingen georganiseerd door onder andere de NAPA en de European Society for Radiotherapy and Oncologie (ESTRO).