Dr A A W Angela van Baardwijk

Dr. A.A.W. (Angela) van Baardwijk

Sinds oktober 2008 werk ik als radiotherapeut-oncoloog in MAASTRO Clinic. Ik heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht en ben daarna enkele jaren in opleiding geweest tot chirurg. In 2001 ben ik gestart met de opleiding radiotherapie in Heerlen en Maastricht. Deze opleiding heb ik tijdelijk onderbroken voor mijn promotieonderzoek ‘Radiotherapie in longkanker. Maakt de PET het verschil?’. Sinds het afronden van de opleiding radiotherapie in 2008 richt ik mij vooral op de radiotherapeutische behandeling van longkanker, borstkanker en op de stereotactische radiotherapie. Ik werk op de locaties MAASTRO-Maastricht en MAASTRO-Venlo en ben daarnaast consulent in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

Ik vind het belangrijk dat we bij de behandeling van kanker nauw samenwerken met alle betrokken specialismen om zo gezamenlijk voor een ieder van onze patiënten te komen tot een behandeling-op-maat. In MAASTRO Clinic zetten we ons maximaal in om onze patiënten te behandelen met radiotherapie volgens de laatste stand van de wetenschap. Daarnaast doen we grensverleggend wetenschappelijk onderzoek, innoveren we en staan we garant voor hoogstaande opleidingen en onderwijs. Mijn activiteiten richten zich op de ontwikkeling van stereotactische radiotherapie bij wervel- en botuitzaaiingen (een precisie techniek, waarbij een hoge dosis bestraling gegeven kan worden).

Daarnaast ben ik opleider radiotherapie en ik besteed daarmee een deel van mijn tijd aan het opleiden en begeleiden arts-assistenten tot radiotherapeut-oncoloog en het geven van onderwijs aan en begeleiden van stagiaires (zowel intern als extern) en co-assistenten.