Dr E J Evert van Limbergen

Dr. E.J. (Evert) van Limbergen

Radiation Oncologist

Na het afronden van mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog in het Universitair Ziekenhuis in Leuven (België) in 2014, heb ik de overstap gemaakt naar MAASTRO Clinic in Maastricht. Ik houd mij in het bijzonder bezig met bestraling van urologische en gynecologische tumoren, en speciale bestralingstechieken met hoge precisie zoals stereotactische bestralingen en brachytherapie. Verder houd ik me ook bezig met bestralingen ter symptoombestrijding.

Ik vind het belangrijk dat elke patiënt de best mogelijke oncologische zorg krijgt. Hiervoor is het nodig dat we multidisciplinair samenwerken met verschillende specialisten. Zo kunnen we samen het maximale resultaat bereiken. Ik ben me ervan bewust dat elke mens op zijn eigen manier in het leven staat. Daarom is het zeer belangrijk open met patiënten en hun familie te kunnen spreken over de diagnose en de mogelijke behandelingsopties gedetailleerd en interactief toe te lichten. Gezamenlijk kunnen we dan tot het ideale behandelingsvoorstel komen, een voorstel dat echt op maat is voor elke, unieke patiënt.

Ik ben lid van de European Society of Therapeutic Radiation Oncology (ESTRO) en de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie-Oncologie (NVRO).Binnen ESTRO ben ik betrokken bij de ‘FALCON operational group.’ Deze groep houdt zich bezig met het leerplatform voor doelgebied aflijningen binnen de radiotherapie. Ik ben aangeduid als leraar in de workshop doelgebied aflijning voor prostaatkanker.
Daarnaast heb ik een grote interesse voor wetenschappelijk onderzoek. Mijn aandacht gaat daarbij uit het ontwikkelen van nieuwe bestralingstechnieken alsook de combinatie van immunotherapie en radiotherapie. Die kennis moet ons helpen nieuwe behandelstrategieën uit te werken om meer kanker patiënten te kunnen helpen en deze behandelingen effectiever te maken met minder bijwerkingen.

Na het afronden van mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog in het Universitair Ziekenhuis in Leuven (België) in 2014, heb ik de overstap gemaakt naar MAASTRO Clinic in Maastricht. Ik houd mij in het bijzonder bezig met bestraling van urologische, gynecologische en endeldarmtumoren. Ik doe dit werk zowel in Maastricht als in Venlo.