Dr F J P Frank Hoebers

Dr. F.J.P. (Frank) Hoebers

Radiotherapeut oncoloog

Ik werk sinds 2010 in Maastro Clinic. Hiervoor heb ik als radiotherapeut-oncoloog in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam gewerkt. In 2008 heb ik gedurende een jaar een fellowship Radiotherapie gedaan in Canada in het Princess Margaret Hospital in Toronto. In 2007 ben ik aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op onderzoek naar hoofd-hals plaveiselcelcarcinoom.

In MAASTRO Clinic hou ik me in het bijzonder bezig met de behandeling van patiënten met hoofd-hals tumoren, tumoren van de weke delen (sarcomen) of huidkanker. Ik ben ook direct betrokken bij de introductie van protonen-therapie die wordt toegepast in Maastro Clinic en ZON-PTC. Als radiotherapeut-oncoloog werk ik ook in de omliggende ziekenhuizen in onze regio.

Voor mij staat voorop dat de keuze van de meest geschikte behandeling voor een patiënt tot stand moet komen door overleg in het hele multidisciplinaire team van specialisten en in samenspraak met de patiënt zelf. Iedere patiënt en iedere tumor is immers anders en iedere patiënt verdient daarom een individuele aanpak. Behalve aan de directe patiëntenzorg besteed ik tijd aan klinisch wetenschappelijk onderzoek. Hierbij onderzoeken wij de waarde van nieuwe behandelingen of diagnostische testen bij patiënten in de dagelijkse praktijk. Dit onderzoek moet uiteindelijk leiden tot een verbeterde behandeling voor alle patiënten.

Ik geef onderwijs aan studenten in opleiding tot basisarts aan Universiteit Maastricht en ben daarnaast lid van verschillende commissies en wetenschappelijke beroepsverenigingen, waaronder de Nederlandse Werkgroep van Hoofd-Hals Tumoren (NWHHT) en het Landelijk Platform Radiotherapie Hoofd-Hals Tumoren (LPRHHT).