Dr I Inge Compter

Dr. I. (Inge) Compter

Radiotherapeut oncoloog , Research Staff

In 2012 ben ik met mijn specialisatie radiotherapie gestart bij MAASTRO Clinic en sinds april 2018 werk ik als radiotherapeut-oncoloog in Maastricht. In mijn werk als radiotherapeut richt ik mij vooral op patiënten met hersentumoren of uitzaaiingen in de hersenen, hoofd-hals- en huidtumoren, en tumoren van de weke delen. Hierbij werken we nauw samen met verschillende specialismen uit het MUMC+, en met collega’s uit de omliggende ziekenhuizen.

Naast mijn werk met patiënten vind ik het belangrijk wetenschappelijk onderzoek te doen. Dit betreft onder andere het maken van modellen waarmee we op basis van MRI- en CT scans de prognose van patiënten met een hersentumor kunnen voorspellen. Tevens doe ik onderzoek naar nieuwe behandelingen bij patiënten met de meest kwaadaardige vorm van hersenkanker, een glioblastoom.

Tenslotte geef ik les binnen verschillende onderwijsblokken van de opleiding geneeskunde en biomedical sciences van de Universiteit Maastricht, begeleid ik arts-assistenten die in opleiding zijn tot radiotherapeut-oncoloog en co-assistenten met interesse voor de radiotherapie.

Als radiotherapeut-oncoloog ben ik lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen en commissies waaronder de European Association of Neuro-Oncology (EANO), het Landelijk Platform Radiotherapie voor Neuro-Oncologie (LPRNO), de Landelijke Werkgroep Neuro-oncologie (LWNO) en het Landelijk Platform Palliatie en Radiotherapie (LPPR). Via deze verenigingen proberen ik, en wij als beroepsgroep als geheel, zo goed mogelijk onze ken

Contact informatie