Dr K M P J Karolien Verhoeven

Dr. K.M.P.J. (Karolien) Verhoeven

Radiation Oncologist , Radiotherapeut oncoloog

In 2013 ben ik afgestudeerd als radiotherapeut-oncoloog aan de Katholieke Universiteit van Leuven alwaar ik mijn opleiding tot arts en specialist gevolgd heb. Na een korte periode als radiotherapeut gewerkt te hebben in het UZ Leuven en het voltooien van mijn promotieonderzoek in 2016 aan de KU Leuven met als onderwerp ‘Het optimaliseren van de radiotherapie bij borstkanker patiënten’, werk ik sinds 1 maart 2016 in de MAASTRO-clinic in Maastricht. Mijn expertise ligt vooral in de behandeling van patiënten met borst- of longkanker.

De klinische zorg van patiënten in al zijn aspecten draag ik zeer hoog in het vaandel. Om patiënten de best mogelijke behandeling op zijn/haar maat aan te bieden is een goede multidisciplinaire samenwerking noodzakelijk. Daarnaast vind ik wetenschappelijk onderzoek onontbeerlijk om te blijven streven naar betere behandelingsmogelijkheden met minder bijwerkingen, wat de levenskwaliteit van patiënten kan verhogen.

Naast mijn klinisch werk in MAASTRO-clinic ben ik als consulent verbonden aan het VieCuri te Venlo en aan het mammacentrum Zuyd (Sittard-Geleen). Verder ben ik actief in de regionale werkgroepen voor borstkanker en het landelijk platform voor protonen behandeling bij borstkanker. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) en de European Society for Therapeutic Radiology and Oncology (ESTRO).