Drs F W R Frederik Wesseling

Drs. F.W.R. (Frederik) Wesseling

Radiotherapeut oncoloog

Na afronding van de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht ben ik eind 2013 bij MAASTRO begonnen aan de specialistenopleiding tot radiotherapeut-oncoloog. Ik heb me de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in de hoofd-hals- en neuro-oncologie, onder andere in de vorm van promotieonderzoek naar manieren waarmee we de resultaten van onze behandelingen beter kunnen voorspellen. Zo hopen we uiteindelijk in overleg met het multidisciplinaire team, maar vooral samen met de patiënt de behandeling met de grootste kans op genezing en de minste kans op bijwerkingen te selecteren.

We weten dat de verschillende behandelingen een grote impact hebben op de patiënt, met name in het kwetsbare hoofd-halsgebied. Het is een dankbare taak om kwetsbare patiënten zo goed mogelijk door deze zware behandelperiode te begeleiden.

Sinds 2019 ben ik als radiotherapeut-oncoloog met name betrokken bij de behandeling van patiënten met hoofd-hals- en huidtumoren, tumoren van de weke delen (sarcomen) of hersenmetastasen. Daarnaast ben ik lid van de complicatiecommissie van Maastro en de Medische Protocol Bespreking (MPB) waarin nieuwe behandelprotocollen besproken worden. Ook ben ik namens Maastro lid van de werkgroep van het MUMC+ die de paramedische zorg en nazorg na hoofd-halskanker gaat herstructureren. Daarnaast ben ik een van de docenten van het oncologieblok tijdens de opleiding tot basisarts in Maastricht.