Drs I R Inge Steenbakkers

Drs. I.R. (Inge) Steenbakkers

Radiotherapeut oncoloog

In 2007 ben ik begonnen aan mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog in MAASTRO clinic. Sinds het afronden van de opleiding ben ik in MAASTRO clinic werkzaam als radiotherapeut. Ik houd mij met name bezig met de behandeling van borstkanker en tumoren van het spijsverteringsstelsel, zoals endeldarm- en slokdarmkanker.

Patiënten uit bijna heel Limburg worden naar MAASTRO clinic verwezen voor hun bestralingsbehandeling. Wij hebben via tumorwerkgroepen en multidisciplinair overleg veel contact met deze ziekenhuizen uit de regio. Ook draaien wij meerdere spreekuren in deze ziekenhuizen om waar mogelijk patiënten een reis naar Maastricht te besparen. Ik ben zelf werkzaam op de locatie MAASTRO-Maastricht, MAASTRO-Venlo en heb een halve dag in de week een spreekuur in het St Jans Gasthuis in Weert.

Ik houd mij het grootste deel van mijn werktijd bezig met directe patiëntenzorg. Daarnaast besteed ik een deel van mijn tijd aan het organiseren en het geven van onderwijs aan studenten geneeskunde. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie en de European Society of Radiotherapy & Oncology.