Marleen van Iersel Vet portretfoto 01 03 2023

Drs. M.T.A. (Marleen) van Iersel-Vet

Radiotherapeut oncoloog

Na mijn opleiding geneeskunde in Nijmegen ben ik in het VUmc opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog (bestralingsarts). Mijn opleiding heb ik in januari 2018 voltooid en daarna ben ik werkzaam geweest op verschillende radiotherapieafdelingen, waaronder in Amsterdam en Rotterdam. Sinds 1 maart 2023 ben ik werkzaam in Maastro. Ik richt mij voornamelijk op patiënten met hersentumoren of uitzaaiingen in de hersenen. Hierdoor ben ik ook betrokken bij de behandeling met protonenbestralingen.

Patiënten worden meestal naar een radiotherapeut-oncoloog verwezen, nadat hun casus is besproken in een multidisciplinair overleg (MDO). Hier komt een behandelvoorstel uit, wat ik met u doorspreek. Samen tot de beste behandeling komen voor dit moment, is voor mij belangrijk. Vaak volgen we het behandelvoorstel, maar soms is een andere oplossing beter. Als voor u duidelijk is wat we gaan doen en waarom, heb ik mijn werk goed gedaan.

Naast de patiëntenzorg vind ik het ook belangrijk om onderwijs te geven. Ik geef mijn kennis en ervaring graag door aan artsen in opleiding en andere belangstellenden.

Om op de hoogte te blijven van alle verbeteringen in mijn vakgebied ben ik lid van verschillende organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) en de European SocieTy for Radiation and Oncology (ESTRO).