E Ellen Bos M Sc

E. (Ellen) Bos - MSc

Physician Assistant

In 2012 heb ik mijn diploma behaald voor de 4-jaar durende HBO-opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken te Eindhoven. Na afronding van deze opleiding ben ik meteen aan de slag gegaan als radiotherapeutisch laborant bij MAASTRO clinic. In 2017 ben ik begonnen met de opleiding tot Physician Assistant. Dit is een 2,5 jaar durende master waarin ik word opgeleid om bepaalde taken van de radiotherapeut-oncologen over te nemen. In februari 2020 heb ik deze opleiding met een goed resultaat afgerond.

Ik maak deel uit van een multidisciplinair team voor de behandeling van hoofd-hals kanker, waarbij er nauw wordt samengewerkt met verschillende specialisten. Ik zie patiënten zelfstandig die voor een intakegesprek zijn verwezen naar MAASTRO clinic en tevens draag ik zorg voor de begeleiding van patiënten gedurende de bestralingsbehandeling zelf.

Sinds de start van de opleiding ben ik lid van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) en ben ik lid van de vakgroep radiotherapie binnen de NAPA.