Jolien Heukelom portretfoto 26 10 2022

Dr. J. (Jolien) Heukelom

Radiotherapeut oncoloog

De opleiding tot radiotherapeut heb ik gevolgd in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dit heb ik gecombineerd met promotie onderzoek naar radiotherapie hoofd-hals kanker. Mijn proefschrift heb ik aan de Universiteit van Amsterdam verdedigd in 2019.

Wat mij motiveert is samen met de patiënt en diens naasten te kijken naar welke behandeling het beste bij zijn/haar situatie past en hoe deze het beste kan worden vorm gegeven. Bovendien vind ik het belangrijk dat deze zorg in een goed en hecht team wordt uitgevoerd.

Sinds medio 2022 ben ik werkzaam bij Maastro. Ik specialiseer mij op gebied van hoofd-hals en huidtumoren. In ons team werken we nauw samen met verschillende specialismen uit het MUMC+, en met collega’s uit de omliggende ziekenhuizen.

Als radiotherapeut-oncoloog ben ik lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen en commissies waaronder de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO), de Nederlandse Werkgroep Hoofd Hals Tumoren (NWHHT) en de European SocieTy for Radiation and Oncology (ESTRO). Bij ESTRO ben ik lid van young ESTRO en de Education Counsil.