Samen vooruit in kankerzorg

21 oktober 2024

Op 17 en 18 oktober organiseerde Maastro een tweedaags symposium ter gelegenheid van het eerste lustrum van het Protonentherapiecentrum. Dit bijzondere evenement bood zorgprofessionals een unieke kans om samen te komen, kennis te delen en nieuwe inzichten te vergaren, met als centraal thema innovatie binnen de oncologische zorg.

Het symposium was een groot succes, met boeiende discussies, waardevolle kennisuitwisseling en een duidelijke boodschap: alleen door samen te werken met de professionals, kunnen we de zorg voor kankerpatiënten blijven verbeteren.

Innovatie in de kankerzorg

Het tweedaagse symposium stond volledig in het teken van innovatie binnen de kankerzorg. Op de eerste dag werden de nieuwste radiotherapie-innovaties besproken en werd onderzocht hoe deze bijdragen aan de vooruitgang van het oncologische landschap en de patiëntenzorg. Experts deelden inzichten over de impact van nieuwe technieken op de kwaliteit van zorg en de toekomst van kankerbehandeling. De tweede dag bouwde hierop voort, met een diepe duik in de toekomst van kankerzorg, waarbij innovatie werd gepresenteerd als de sleutel tot verdere verbetering. Samen met zorgprofessionals werd uitgebreid besproken hoe we gezamenlijk kunnen blijven innoveren om de beste resultaten voor patiënten te realiseren. Fleur Huijs trad beide dagen op als dagvoorzitter en leidde de sessies op enthousiaste wijze.

Met het eerste lustrum van het Protonentherapiecentrum achter de rug, kijkt Maastro vol vertrouwen vooruit naar de toekomst, waarin we samen blijven werken aan een nog betere en innovatieve kankerzorg.

Tot slot een groot compliment en dank aan alle sprekers die deze dag hun licht hebben laten schijnen op de implementatie van complexe innovaties in de oncologie. Zeer waardevol zijn hun gedeelde inzichten over de te nemen stappen om de kwaliteit van de zorg verder te optimaliseren. Dit alles tegen de achtergrond van de impact op het leven van de patiënt.

Bekijk de eventpage voor een terugblik foto verslag.